26.5. – NARAVOSLOVNI DAN 8. r

NAVODILA ZA NARAVOSLOVNI DAN PREHRANA IN PREBAVILA

Podrobneje boš spoznal-a prebavila in naredil-a nekaj vaj v zvezi s prehrano. Sledili bosta predstavitvi sošolcev – Bolezni prebavil in bolezni in okvare čutil.

  1. Najprej si oglej 10 minutni video PREBAVILA, v katerem učiteljica Daša Sojer predstavlja prebavno cev. VIDEO (klikni).
  2. Nato odpri delovni zvezek na str. 50 in si oglej, kaj od tebe zahteva naloga 9. Reši jo s pomočjo ponovnega ogleda videa.
  3. Reši še nalogo 13 na strani 52. Pravilnost izbranih parov preveri s pomočjo učne snovi v učbeniku.
  4. Nato naredi mini raziskavo o principu delovanja žolča. Navodila so v nalogi 12 na str. 52. Poskus tudi obvezno fotografiraj.
  5. Sledi reševanje delovnega lista v zvezi z izračunom kilokalorij v hrani in vsebnosti hranilnih snovi ter o ITM.

6. Če nimaš tiskalnika za tisk delovnega lista, potrebne rešitve piši v zvezek. Sicer če delovni list natisneš, ga na koncu zalepiš v zvezek.

7. Fotografije vseh rešitev v delovnem zvezku, fotografijo poskusa in fotografijo rešenega delovnega lista o kilokalorijah in ITM mi pošlji na gmail najkasneje do nedelje, 31.5. Priporočam sicer, da se dela lotiš takoj v torek zjutraj. Da boš imel-a nekaj predznanja, ko bosta sošolca predstavljala bolezni…

8. Ob 11.30 v torek se dobimo na Zoomu… Povabilo dobite v eAsistentu. Najprej bosta sošolca predstavila BOLEZNI PREBAVIL; nato pa še druga dva sošolca BOLEZNI ČUTIL. Prisotnost vseh učencev je obvezna. Če ima kdo kak opravičljiv razlog za odsotnost, naj mi javi.

 

Ta vnos je bil objavljen v 10. TEDEN. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja